loading...
عطاری آنلاین
اطلاعیه سایت عطاری
از آن جا که این سایت تحقیقات گسترده ای را پیرامون گیاهان دارویی ، عرقیجات ، ادویه جات و... آغاز کرده خواهشمندیم هر کدام از بازدید کنندگان گرامی ما را با نظرات خویش راهنمایی کنند و همچنین اگر اشکالی در مطلبی از سایت وجود دارد در نظرات همان مطلب به اطلاع ما برسانند تا دیگر بازدید کنندگان به اشتباه از مطلبی نتیجه گیری نفرمایند.

آخرین ارسال های انجمن
مدیر سایت بازدید : 460 پنجشنبه 18 دی 1393 نظرات (1)

باقلا     Faba bean

نام علمی     Faba vulgaris

 


باقلا گياهی است علفی و يک ساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتی متر می رسد . برگهای آن متناوب و مركب است كه دارای برگچه هايی به شكل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفيد كه دارای لكه های سياه و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است دارای غلافی پوشيده از كرک به طول تقريبا 12 سانتی متر است .در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند .

 

تركيبات شيميايی:

درصد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

آب                             72 گرم

پروتئين                      8/4  گرم

مواد چرب                   0/4 گرم    

نشاسته                   15/8 گرم

كلسيم                    28 ميلي گرم

فسفر                     155 ميلي گرم

آهن                       2/2 ميلي گرم

سديم                  40 ميلي گرم

پتاسيم                470 ميلي گرم

ويتامين آ             220 ميلي گرم

ويتامين ب 1         0/3 ميلي گرم

ويتامين ب 2          0/18 ميلي گرم

ويتامين ب 3         1/5 ميلي گرم

ويتامين ث           30 ميلي گرم

ارسنيك             0/02 ميلي گرم

ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين می كند. باقلا غذای خوبی برای دوران نقاهت است.

 

خواص دارویی:

باقلا از نظر طب قديم  ايران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.

1)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

2)دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و برای قولنج هاي كليوی مفيد است.

3)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

4)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد .

5)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

7)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

8)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد .

9) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .

10)ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

11)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

12)ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

13)براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

14)جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي كند.

15)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

16)نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا بآن اضافه كنيد.

مضرات :

باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس بان مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

مدیر سایت بازدید : 444 پنجشنبه 18 دی 1393 نظرات (0)

آقطی سیاه ( انگو کولی ) Elderberry

نام علمی   Sambucus nigra

 


آقطی سیاه  که در همدان انگور کولی نامیده می شود از زمانهای قدیم مورد مصرف مردم بوده و از آن برای رفع امراض مختلف مانند دفع بلغم و صفرا استفاده می كرده اند .

آقطی سیاه که خمان کبیر نیز نامیده می شود درختچه ای است که ارتفاع آن در نواحی مساعد به 10 متر می رسد . این درختچه معمولا در کنار جاده ها و حاشیه جنگل ها و در نواحی مرطوب و سایه در می روید .

برگ آهای آن سبز رنگ ، بیضوی ،  دندانه دار ، بیدره و مرکب از 5-7 برگچه می باشد اگر برگها شکسته و مالش داده شود بوی بدی از آن متصاعد می شود .

گلهای آن سفید و خوشه ای است که در اواخر بهار ظاهر می شود . میوه آقطی سیاه گوشتی ، ریز مانند انگور و برنگ آبی سیر می باشد .

قسمت مورد استفاده این درختچه گل ، برگ و پوست داخلی ساقه آن است .

آقطی سیاه در ایران در نواحی آذربایجان و همدان می روید .

 

تركيبات شيميایی:

پوست این درختچه و برگ آن درای موادی مانند ساو بوسین Sambucine  سامبو نیگرین Sambunigerine ، کولین ، سیکوتین Cicutine و مقدر کمی نیترات پتاسیم می باشد . د گلهای آن الدرین Elderine  و مقدر کمی اسانس وجود دارد . میوه آقطی سیاه درای کریزان تمین Chrysanthemin ، مواد قندی ، اسانس ، صمغ ، اسید والزیانیک و اسید استیک می باش .

 

خواص دارویی:

آقطی سیاه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . پوست ثانوی ( داخلی ) ساقه و ریشه آن از نظر طبی موثرترین قسمت های این گیاه است .

1- در درمان رماتسم و درد مفاصل موثر است .

2- ادرار آور است .

3- ملین و ضد یبوست می باشد و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و کسانی است که انقباضات روده بزرگ در آنها ضعیف شده است .

4- دم كرده برگهای خشک شده آن در رفع اسهال موثر است .

5-برای برطرف كردن درد و التیام بواسیر ، برگهای تازه این گیاه را له كرده و یا اینکه از آن پماد تهیه کنید و روی بواسیر دردناک بگذارید .

6- درمان کننده استسقاء یم باشد و آب اضافی را از بدن و از بین انساج خارج می سازد .

7- برای از بین بردن خارش بدن ، پوست ساقه آنرا در روغن بجوشانید و سپس آنرا صاف كرده و بگذارید سرد شود . این روغن را روی قسمت هایی که خارش درد بزنید .

8- برای جوشخوردن استخوان و مداوای شکستگی استخوان ، از دم كرده ریشه این درختچه استفاده کنید .

9- دم كرده گلهای خشک شده آقطی سیاه درمان کننده گریپ ، سرما خوردگی ، بیماریای دستگاه تنفسی و نقرس می باشد .

10- جوشانده گلهای خشک شده این گیاه برای معالجه برونشیت و ذات الجنب مفید است .

11- بخور گلهای آقطی سیاه برای درمان بیماریای سل مفید بوده و اخلاط چسبناک را از گلو خارج می سازد .

12- بیماریهای کلیه و مجاری ادرار را درمان می کند .

13- سنگ کلیه را خارج می سازد .

14- شیرمادران شیدره را زیادمی کند .

15- در درمان بیماریهای صرع مفید است .

16- جوشانده گلهای خشک شده آقطی سیاه را بصورت کمپرس روی زخم های اگزما بگذارید اثر مطلوب خواهد داشت .

17- خوردن یموه آقطی سیاه  مالیده آن به سر باعث سیاه شدن مو و تقویت مو می شود .

18- جوشانده گلهای آقطی سیاه را روی سوختگی ها بگذارید و کمپرس کنید ف اثر شفابخش درد .

19- برای از بین بردن ورم چشم می توان  چشم را با جوشانده گلهای این گیاه شستشو داد .

20- جوشانده برک این درخت آفت درختان و سبزیجات را از بین می برد .

21- اگر پوست حساس درید برای شستن صورت یا پاک مدرن آرایش از دم كرده آقطی سیاه استفاده کنید .

22- برای شادابی پوست صورت  از بین بردن لکه ها و کک و مک می توان از ماسک زیر استفاده کدر :

گلهای خشک شده آقطی سیاه را دم کنید و مقدری پودر باقلای خشک را در ظرفی بریزید سپس دم رکده آقطی سیاه را روی آن ریخته و خمیری تهیه کنید . این خمیر را بصورت ماسک روی صورت بگذارید و پس از یک ربع ساعت بجوشانید  این ماسک را هر روزه روی پوست خود بگذارید تا صورت را جوان و شاداب کند .

 

طرز استفاده:

1) جوشانده  : مقدر 60 گرم پوست ساقه ، برگ و یا میوه این درختچه را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید آهسته بجوشد تا حجم آن به نصف برسد . سپس آنرا صاف کنید .

2) شراب آقطی سیاه : 150 گرم پوست ساقه یا ریشه این گیاه را در یک لیتر آب شراب سفید ریخته وبگذارید بمدت 15 روز بماند البته هر روز آنرا هم بزنید . پس از اینمدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگهدری کنید . مقدر مصرف این شراب یک قاشق سوپخوری و سه بار در روز است .

3) سرکه آقطی سیاه : 10-20 گرم برگهای خشک شده این درختچه را در یک لیتر سرکه ریخته و بگذارید تا مدت دو هفته بماند و هر روز آنرا بهم بزنید  . پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دبست نگهدری کنید . مقدر مصرف این شراب سوپخوری و سه بار در روز است .

4) دم كرده آقطی سیاه : مقدر 100 گرم گل خشک شده این درختچه را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم کنید . از این دم كرده یم توانید برای شستشوی زخم ها استفاده کنید .

5) شیره یا آب میوه : میوه های رسیده آقطی سیاه را فشار داده تا شیره آن خارج شود . مقدر مصرف این شیره یک قاشق چایخوری مخلوط در یک لیوان آب می باشد .

6) شراب آقطی سیاه : آب میوه را رگفته و با هم وزن آن قند مخلوط کنید . سپس این مخلوط را بجوشانید ا شربت غلیظی بدست آید .

مقدر مصرف این شربت یک قاشق غذا خوری قبل از هر غذا است

 

مضرات :

استفاده زیاد از آقطی سیاه ممکن است باعث تهوع و همچنین ورم روده ها شود .

آقطی سیاه سرد است و بنابراین افراد سرد مزاج حتما باید آنرا با عسل بخورند .

مدیر سایت بازدید : 587 یکشنبه 07 دی 1393 نظرات (0)

بادمجان    Eggplant

نام علمی  Solanum Melongena

 


اين گياه كه به عربی بادنجان ناميده مي شود گياهی است يكساله و دارای ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرک .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر می رسد . برگهای آن بيضی شكل با نوک باريک و گلهای آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريک و يا گرد ، برنگهای بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده می شود .

بادمجان متعلق به خانواده سيب زمينی است از زمانهای بسيار قديم در هند كشت می شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجری شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسی اين گياه را در قرن هفدهم ميلادی از گينه  در انگلستان وارد كردند و آن را به نام كدوی گينه ای  ميناميدند .

بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بدمجان آمريكا را كشت می كنند .

 

تركيبات شيميايی:

همانطور كه در جدول زير ديده مي شود بادمجان داراي ويتامين هاي A.B.C و مواد معدني زيادي است .

د صد گرم بادمجان مواد زير موجود است

انرژي                          30 كالري

آب                             92 گرم

پروتئين                      1/3  گرم

چربي                        0/2 گرم    

نشاسته                   4/6 گرم

كلسيم                    12 ميلي گرم

فسفر                      15 ميلي گرم

گوگرد                      15 ميلي گرم

منيزيم                   12ميلي گرم

پتاسيم                 220ميلي گرم

آهن                     0/7 ميلي گرم

سديم                  3 ميلي گرم

منگنز                   0/2 ميلي گرم

روي                     0/3 ميلي گرم

مس                    0/1 ميلي گرم

يد                        0/002 ميلي گرم

بتاكاروتن              0/05 واحد بين المللي

ويتامين ب 1         0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 2         0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 3         0/7 ميلي گرم

ويتامين ث            5 ميلي گرم

 

خواص دارویی:

از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .

1)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند  باعث تحريك اين بيماريها مي شود.

2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

4)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .

5)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

6)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.

7)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .

8)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي درد .

9)بادمجان برطرف كننده يبوست است .

10)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .

11)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

12)بادمجان مقوي معده است .

13)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

15) از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد

16)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.

 

طرز استفاده:

بادمجان داراي آلكالوئيدي بنام سولانين Solanine مي باشد كه ممكن است در معده هاي ضعيف ايجاد آلرژي و مسموميت كند . بنابراين براي طبخ بادمجان بايد ابتدا اين ماده را از بادمجان خارج كرد و بهترين طرز پخت است كه خانم هاي ايراني درست مي كنند . يعني بادمجان  را بايد پوست كند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلاي آنرا نمك پاشيد تا آب آن كه زرد رنگ و محتوي سولانين است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .

البته بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

 

مضرات :

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت  و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .

مدیر سایت بازدید : 520 یکشنبه 07 دی 1393 نظرات (0)

شويد          Dill

نام علمی Aniethum graveolens

 

 

 


شويد گياهي است يكساله يا دوساله كه گاهی ارتفاع آن به يک متر نيز ميرسد . ريشه آن راست و مخروطی شكل و سفيد است . اين گياه در اكثر نقاط دنیا مشتمل قسمتهای جنوب اروپا ،‌مصر ،‌آمريكا و چين پرورش داده می شود .

ميوه شويد بيضوی ،‌مسطح و به طول 4 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگی هايی به رنگ زرد و در كناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن ديده مي شود .
تركيبات شيميايي:

تخم شويد دارای 3درصد روغن می باشد .

 

خواص دارویی:

تخم شويد اثرات درماني زيادي درد منجمله بعنوان ضد تشنج ،‌ضد درد، نفخ شكم ، ادرار آورو راي تقويت معده بكار مي رود .

براي كسانيكه اشتهاي زيادي به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شود بهترين دارو است زيرا اشتها را زياد كرده معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد . تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده ، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد . خانمهاي شير ده كهش ير آنها كم است بايد حتما روي چند بار دم كرده تخم شويد  يا در تخم شود بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .

طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شودقائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويد استفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري درد .

از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودام درن قديم بخوبي به اين موضوع واقف بودند . مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدر 30 گرم تخم شويد به آنها داد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .

در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شود است . اين نوع بيماران بايد دم كرده شود را آهسته آهسته بنوشند .

در چين حتي شود را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .

يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويد استفاده مي كنند

 

طرز استفاده:

براي باد فتق كه از تخم شويد استفاده مي كنند دستور آن باين صورت است كه بايد حدود 40 گرم تخم شويد را بودهيد تا كاملا قهو ه اي شود سپس آنرا كاملا آسياب كنيد تا بصورت پودر دارايد و بعدا آنرا با سركه سيب مخلوط كرده و ميل كنيد .

 

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بيان نشده است .

مدیر سایت بازدید : 717 یکشنبه 07 دی 1393 نظرات (0)

خرما                       Date 

نام علمی   Phoenix dactylitera

 


خرما ميوه ای بسيار قديمی است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است . اين ميوه پرخاصيت برای مردم کشورهای اروپايی و آمريكايی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در كيک و شيرينی مصرف مي كنند ولي در خاورميانه و مخصوصا در كشورهای عربی به عنوان يک غذای اصلی بكار می رود .

يهوديان معتقدند درخت خرما در فلسطين و يا اسرائيل امروزی به فراوانی وجود داشته است به طوريكه در ناحيه بين دريای گاليله و دريای مدره جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .

مسلمانان معتقدند كه حضرت محمد (ص) اين درخت را خلق كرده اند . در ديانت مسيح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدایی است كه در راه ديانت حضرت مسيح جان باخته اند .

 

تركيبات شيميايی:

خرما داراي 25 درصد ساكاروز ، 50درصد گلوكز ، و مواد آلبومينوئيدي ، پكتين و آب مي باشد . بعلاوه داراي ويتامينهاي مختلف منجمله ويتامين A,B,C,E و مقدري املاح معدني مي باشد .
خواص داروئي:

درخت خرما خواص بيشماري درد و مي توان گفت كه از تمام قسمتهاي اين درخت مي توان استفاده كرد و يك ضرب المثل عربي مي گويد كه خواص درخت خرما باندازه روزهاي سال است.

از برگ و شاخه  درخت خرما سبد  و فرش تهيه مي كنند . از هسته آن نان و از ميوه خرما شراب و عسل . همانطور كه مي دانيم  خرما تنها ميوه ايست كه در صحرا وجود دارد و طبيعت اين درخت را به مردم صحرا داده است كه تمام احتياجات خود را از آنر فع مي كنند .

مردم صحرا هسته درخت خرما را در كرده و از آن نان مي پزند يا در اين هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده مي كنند زيرا دم كرده آن بسيار مطبوع است و يا حتي اين در را در آب براي چند روز خيس كرده و بعنوان غذاي مقوي به شترهاي خود مي دهند و معتقدند كه اين غذا از گندم و جو مقوي تر است .

اعراب از قديم اعتقاد داشتند كه خرما انرژي خورشيد را  گرفته و در خود ذخيره مي كنند و اين انرژي با خوردن خرما به بدن آنها منتقل مي شود .

اعراب از خرماي كال نيز استفاده مي كنند و معتقدند كه اثرات درماني بسياري درد من جمله خرماي سبز تقويت كننده اعمال جنسي و انرژي زا يم باشد . حتي هسته خرماي سبز را نيز در كرده و پمادي از آن تهيه مي كنند كه براي زخمهاي آلات تناسلي بكار يم رود .

اثر ديگر معجزه آساي هسته خرما از بين بردن تورم پلك هاي چشم است براي اين منظور پمادي از در هسته خرما درست كرده و آنرا روي چشم مي گذارند اين پماد براي رشد مژه هاي چشم نيز بهترين دارو است .

زندگي پرمشغله و ناراحتي هاي رواني كه ميل جنسي را در بعضي از اشخاص از بين مي برد بهترين علاجش خوردن مداو م خرما است كه ميل جنسي را باين اشخاص باز مي گرداند . در زمانهاي قديم همواره خرما را براي قدرت و انرژي بكار مي برده اند و هنوز بهترين ميوه براي بازيافتن انرژي و قدرت جواني است .

گلهاي درخت خرما نيز خاصيت دارويي دارند . طعم گلهاي درخت خرما تلخ است و اثر مسهلي درد .


مضرات :

مواظب باشيد در خوردن آن افراط نكنيد زيرا دارای قند زيادی است . در اين صورت آنهايي كه لوزالمعده حساس دارند و يا آنهايی كه بيماری قند در خانواده آنها وجود دارد بايد كمتر از اين ميوه استفاده كنند.

مدیر سایت بازدید : 534 دوشنبه 01 دی 1393 نظرات (0)

قاصدک                Dandelion

نام علمی   Taraxacum officinale

 



گل قاصدک كه به نام های هند بابری ، خبر آور و كاسنی بری نيز معروف است گياهی است علفی و دائمی كه ساقه آن بارتفاع 40 سانتی متر می رسد .

اين گياه دارای ریشه ای است به رنگ قهو ه ای مايل به زرد كه پر از شيرابه سفيد رنگی مي باشد .

در انتهای ساقه گل آن قرار دارد . برگهای گل قاصدک سبز رنگ و بريدگی های مثلث شكل و نوک تيز دارد و بر روی سطح زمين مي باشد .

گل قاصدک در وسط چمن ، حاشيه شوره زار ، كنار جاده ها و اراضی باير و بطور كلی در همه جا مي رويد و شايد دليل آن اين است كه طبيعت می خواهد به انسان بگويد كه درهر نقطه اي زندگی مي كند احتياح به اين گياه داريد و هنگاميكه آنرا با وسائل مكانيكي و شيميايي از بين مي بريد دوباره بعد از چندی سر از خاک بيرون می آورد .

گل قاصدک در حدود 15 نوع مختلف دارد.

زنبور عسل اين گياه را بسيار دوست درد و شهد زيادی از آن بدست می آرود . برگهای جوان گل قاصدک را معمولا با سالاد می خورند و چون خيلی تلخ است بايد آنرا با ترشی يا آبليمو مصرف كرد . از قسمت های مختلف گياه مانند ريشه ، برگ و شيرابه آن در طب استفاده می شود .

 

تركيبات شيميایی:

تلخی برگهای اين گياه مربوط به يک ماده متبلور تلخ بنام تاراكسين است  ضمنا اين گياه دارای ساپونين ، قندهای مختلف و اسيد های چرب است .

اين گياه بالاترين حد ويتامين آ را در بين گياهان درا ست و همچنين دارای مقدار زيادی پتاسيم است.

در صد گرم برگ گياه گل قاصدک مواد زير موجود است

آب                               85 گرم

پروتئين                         2/7 گرم

مواد چرب                      0/7 گرم

نشاسته                      10 گرم

كلسيم                       185 ميلي گرم

فسفر                        65 ميلي گرم

آهن                          3 ميلي گرم

سديم                      75 ميلي گرم

پتاسيم                     400ميلي گرم

ويتامين آ                 14000 واحد

ويتامين ب 1             0/2 ميلي گرم

ويتامين ب2             0/25 ميلي گرم

ويتامين ب 3           1/2 ميلي گرم

ويتامين  ث            45 ميلي گرم

 

خواص دارویی:

اين گياه از نظرطب قديم ايران سرد و خشک است و از قديم الايام برای درمان بيماريهای كبدک بكار می رفته است .

1)قابض و مقوی معده است

2)خوردن آن خونريزی از سينه را متوقف می كند

3)قاعده آور است

4)براي ازدياد شير نافع است و خانم های شير ده بايد مقداری از آنرا با سالاد بخورند

5)خنک كننده و معرق است

6)ترشح صفرا را زياد می كند

7)خون را تصفيه می كند

8)از عصاره آن شياف درست می كنند كه برای رفع ورم های داخل آلت تناسلی خانم ها و رحم مفيد است

9)خوردن آب اين گياه مخلوط با روغن زيتون برای رفع مسموميت مفيد است

10)ضماد ريشه آن را در محل نيش عقرب يا زنبور و يا مار می گذارند كه بسيار مفيد است

11)اوره را رفع مي كند

12)كلسترول خون را كاهش می دهد

13)درمان كننده اگزما و بيماريهای پوستی است

14)درمان كننده كم خونی است

15)رماتيسم و نقرس را درمان می كند

16)برای درمان نارسايی اعمال كبد و تميز كردن كبد از مخلوط زير استفاده كنيد

شيره ريشه گل قاصد                            100 گرم

الكل 90 درجه                                       18 گرم

گليسيرين                                           15 گرم

آب                                                     17 گرم

مواد گفته شده را با يكديگر مخلوط  كنيد و به مقدار يک قاشق سوپخوری سه بار در روز مصرف نمایيد.

17)دم كرده اين گياه را نيز برای تميز كردن كبد بكار مي برند . مقدر مصرف آن يک فنجان سه يا چهار بار در روز است.

 

طرز استفاده:

برای تهيه اين دم كرده بايد 50 گرم گياه خشک شده را در يک ليتر آّبجوش ريخته و به مدت 5 دقيقه بگذاريد بماند و سپس آنرا صاف كرده و استفاده كنيد .

 

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بيان نشده است .

مدیر سایت بازدید : 523 یکشنبه 23 آذر 1393 نظرات (0)

زيره سبز (کرابیه)     Cumin Seed

نام علمی        Cuminum cyminum

 


زيره گياهی است يكساله كوچک و علفی كه ارتفاع آن 60 سانتی متر است ريشه آن دراز و باريک برنگ سفيد ، ساقه آن راست و برگ هايش به شكل نوار باريک و نخی شكل و برنگ سبز مي باشد .

گلهای زيره سفيد يا صورتی بصورت چتری در انتهای ساقه  ظاهر مي شود . اين گياه به طور وحشی در مناطق مديترانه مي رويد . زيره برنگهای زرد تيره ، سبز و خاكستری وجود دارد . در گویش محلی طبس به آن کرابیه می گویند.

 

تركيبات شيميايی:

زيره دارای تانن ، روغن زرين و اسانس است .

اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند . اين اسانس مايعي است بيرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه اي رنگ می شود .

بوی زيره مربوط به آلدئيدی بنام كومينول است  . مقدر كومينول در زيره بسته به محل كشت آن بين 30 تا 50 درصد است .

 

خواص دارویی:

 

1) قابض و خشک كننده است

2)ضد تشنج است

3)برای برطرف كردن بيماری صرع مفيد است

4)در دفع گاز معده موثر است

5)قاعده آور است

6)عرق آور است

7)برای رفع برونشيت از دم كرده زيره استفاده كنيد

8)براي برطرف كردن سوءهاضمه مفيد است

9)ترشحات زنانگي را برطرف مي كند

10)براي تحريك اشتها زيره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخوريد

11)براي برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زيره را تفت داده و سرخ كنيد سپس با آب بخوريد .

12)براي رفع نفخ روده و معده مي توانيد دم كرده زيره را تنقيه كنيد

13)براي التيام زخم چشم ، دانه هاي له شده زيره سبز را در آب برنج خام خيس كرده و سپس مايع بدست آمده را قطره قطره روي زخم چشم بريزيد.

14)هنگاميكه اطفال شير خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پيچيده چند قطره اسانس زيره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهيد .

15)و بالاخره زيره را در غذاهايي كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنيد .

 

طرز استفاده:

دم كرده زيره : مقدر 5 گرم زيره را در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .

مخلوط با عسل : گرد زيره را به مقدر يك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنيد .

اسانس زيره : اين اسانس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها  خريدري كنيد . مقدر مصرف آن 2 قطره در يك ليوان آب نيم گرم مي باشد.

 

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بيان نشده است .

مدیر سایت بازدید : 723 جمعه 07 آذر 1393 نظرات (2)

خيار                       Cucumber 

نام علمی        Cucumis sativus

 


خيار گياه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . حدود بيست قرن  قبل از ميلاد مسيح مصريان قديم از آن استفاده می كرده اند .

ايالت فلوريدا مهمترين توليد كننده خيار در آمريكا است و حدود يک سوم خيار كل آمريكا را توليد مي كند .

خيار گیاهی است علفی و يكساله دارای ساقه خزنده و پوشيده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاويه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی يک پايه قرار دارند ميوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچک و يا دراز باشد .

 

تركيبات شيميايی:


خيار دارای ساپونين و آنزيم هاي مختلفي مانند پروتئولي تيك و غيره و ويتامين ها و مواد معدني مختلف مي باشد .

در صد گرم خيار مواد زير موجود است .

انرژي                        8 كالري

آب                           95 گرم

پروتئين                    0/6 گرم

مواد چربي               0/1 گرم

مواد نشاسته اي      2/5 گرم

فسفر                    30 ميلي گرم

آهن                      0/2 ميلي گرم

كلسيم                  25 ميلي گرم

پتاسيم                 160 ميلي گرم

ويتامين آ                 250 واحد

سديم                    6 ميلي گرم

ويتامين ب 1           0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 2           0/04 ميلي گرم

ويتامين ب 3          0/2 ميلي گرم

ويتامين ث            7 ميلي گرم

 

خواص دارویی:

خيار از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و خنك كننده بدن مي باشد و به هضم غذا كمك مي كند .

1)خيار حل كننده اورات و اسيد اوريک است بنابراين مرض نقرس را درمان  مي كند .

2)خيار ادرار آور است .

3) خيار ادرار آور است .

4)خيار خون را تصفيه مي كند.

5)سوپ خيار حبس البول را از بين مي برد .

6)عصاره برگهاي له شده خيار ايجاد تهوع مي كند بنابراين در مسموميت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف مي شود .

7)خيار عطش را تسكين مي دهد .

8)خيار ملين است .

9)خيار را حلقه حلقه كرده و روي پوست صورت بگذاريد چين و چروكهاي صورت را از بين يم برد و صورت را جوان مي كند.

10)اگر پوست شما چرب است خيار را با آب مقطر بپزيد و با اين آب صورت خود را شستشو دهيد .

11)اگر مي خواهيد هميشه لطافت پوست خود را حفظ كنيد همه روزه از لوسيون زير استفاده كنيد :

يک خيار معمولي را با دو ليون آب بجوشانيد تا حجم آن يك ليوان شود سپس آنرا صاف كنيد و بگذاريد سرد شود بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسياب كرده و با اين آب مخلوط كنيد و بهم بزنيد و با پارچه صاف كنيد و به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفيد و يك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنيد و كاملا هم بزنيد  هر روز از اين لوسيون طبيعي به صورت خود بزنيد تا پوست شما هميشه جوان بماند .


مضرات :

اشخاصی كه ناراحتی معده دارند نبايد در مصرف خيار زياده روی كنند زيرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد .

خيار نفاخ است چون سريعا در معده فاسد مي شود هميشه بايد آنرا قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند . كسانيكه نمي توانند خيار را خوب هضم كنند بايد آن را با نمک بخورند .

ذرت

مدیر سایت بازدید : 653 جمعه 07 آذر 1393 نظرات (1)

ذرت                Corn  

نام علمی        Zea mays

 


ذرت كه به فارسی بلال نيز ناميده می شود گياهی است يكساله و يک پايه دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن به چهارمتر می رسد.

ذرت گياه بومی آمريكاي مركزي و مكزيك است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز مي باشد . گلهای نر ذرت به صورت خوشه ای بوده كه مركب از سنبل های قرمز روشن مي باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشكيل شده در كنار برگ های ذرت قرار درد .

غشايی كه روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . اين دانه ها برنگ زرد يا قهو ه ای می باشند .

 

تركيبات شيميايی:


رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine و زيازانتين Zeaxanthine مي باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :

انرژي                       350 كالري

آب                           13 گرم

پروتئين                     9 گرم

چربي                      4 گرم

مواد نشاسته اي       72 گرم

كلسيم                    22 ميلي گرم

سديم                     1 ميلي گرم

پتاسيم                   285 ميلي گرم

فسفر                     265 ميلي گرم

آهن                       2 ميلي گرم

ويتامين آ                 490 واحد

ويتامين ب 1           0/4 ميلي گرم

ويتامين ب 2            0/12 ميلي گرم

ويتامين ب 3            2/2 ميلي گرم

ارسنيك                  30 ميلي گرم

كاكل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و كلسيم مي باشد .

در صد گرم كاكل ذرت مواد زير موجود است :

گوگرد                        2/8 ميلي گرم

كلر                          3/6 ميلي گرم

فسفر                     5/2 ميلي گرم

سيليسيم               4 گرم

آهن                       0/06 ميلي گرم

كلسيم                   1/7 ميلي گرم

منيزيم                    1/4 ميلي گرم

سديم                   0/2 ميلي گرم

پتاسيم                 26/5 ميلي گرم

همانطور كه در جدول بالا مشاهده مي شود كاكل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبعلت وجود اين ماده معدني است كه كاكل ذرت ادرار آور است .

 

خواص دارویی:


خواص درمانی ذرت

 ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند .

ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است "

1)پماد ذرت خشک كننده زخم ها مي باشد .

2)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند .

4)روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود .

5)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.

خواص درماني كاكل ذرت

 كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند .

براي درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم مي كنند .

1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است .

2-درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .

4-كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند .

به غير از كاكل ذرت از برگ و ريشه و حتی ساقه بلال نيز استفاده طبی بعمل می آيد :

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.

2)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد .

3)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .

4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .

5)در قديم براي معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده مي كردند .

 

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

مدیر سایت بازدید : 640 چهارشنبه 28 آبان 1393 نظرات (0)

گشنيز                Coriander

نام علمی    Coriangrum sativum

 


گشنيز گياه بومی جنوب اروپا و مناطق مديترانه است . در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد . از زمانهای قديم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است .

بقراط اين گياه را مي شناخته و برای درمان بيماريهای مختلف از آن استفاده مي كرده است . در قرون وسطي ضعف جنسی را با گشنيز درمان مي كردند .

گشنيز گياهی است علفي و يكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر نيز مي رسد . برگهای آن به دو شكل ظاهر مي شود آنهایی كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و ديگری در طول ساقه كه باريک و نخی شكل می باشند .

قسمت مورد استفاده گياه ،‌ساقه و برگ و ميوه آن است . ميوه گشنيز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقريبا بد بو است ولی بر اثر خشک شدن اين بو از بين رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتين گشنيز از لغت يونانی Korio مشتق شده كه به معنی بد بو است .

 

تركيبات شيميايی:

در يكصد گرم گشنيز مواد زير وجود دارد

آب                    7/5 گرم

مواد چرب           15 گرم

سلولز                 38 گرم

اسانس               1 گرم

اسيد اگزاليك        12 ميلي گرم

كلسيم               170 ميلي گرم

ويتامين آ             200 واحد

ويتامين ث           50 ميلي گرم

مواد جرب گشنيز مركب از اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك و اسيد پتروسه لينيك است .

ذر برگهاي خشك گشنيز مقدر زيادي ويتامين A,C   يافت مي شود .

 

خواص دارویی:

خواص طبي گشنيز

گشنيز و تخم گشنيز از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است

خواص تخم گشنيز بقرا ر زير است

1)تخم گشنيز را پودر كرده و با نسبت مساوي با شكر و يا عسل مخلوط كنيد براي تقويت بدن بسيار مفيد است

2)معده را تقويت مي كند

3)خوذن تخم گشنيز با غذا به هضم غذا كمك مي كند

4)ادرار آور است

5)قاعده آور است

6)كرم هاي معده و روده را از بين مي برد

7)براي برطرف كردن تب تيفوئيد مفيد است

8)خاصيت ضد باكتري درد و بيماريهاي عفوني روده را برطرف مي كند

9)تب هاي نوبه اي را از بين مي برد

10)براي نرم كردن سينه از جوشانده تخم گشنيز استفاده كنيد

11)جوشانده تخم گشنيز خواب آور است

12)زكام را برطرف مي كند

12)تخم گشنيز شير را در مادران شير ده زياد مي كند

13)براي تسكين درد دندان تخم گشنيز بجويد

14)تقويت كننده قلب است

15)جوشانده تخم گشنيز يا خوردن تخم گشنيز بوداده اسهال خوني را برطرف مي كند

خواص برگ وساقه گشنيز

1)آّ گشنيز خواب آور است

2)مسكن و آرام كننده است

3)مسموميت هاي حاصله از مواد پروتئيني را برطرف مي كند

4)با غذا گشنيز بخوريد تا از ترش شدن غذا جلوگيري كند

5)تشنگي را برطرف مي كند

6)طحال را تميز و تقويت مي كند

7)براي فتق مفيد است

8)براي برطرف كردن بوب بد دهان سوپ گشنيز بخوريد

9)دل درد را برطرف مي كند

 

طرز استفاده:

فرمول برطرف كردن بواسير

حدود 10 گرم تخم گشنيز را در ماهي تابه ريخته و بو بدهيد تا رنگ آن قهو ه اي شود سپس آنرا پودر كنيد و با سركه و يا شراب مخلو ط  كرده و چند روز آنراب نوشيد تا بواسير از بين برود

برای برطرف كردن دندان درد

حدود 10 گرم تخم شگنيز را در چهار ليتر آب ريخته و بگذاريدبجوشد تا حجم آن به يك ليتر برسد آنرا كمي سرد كنيد و در دهان مضمضه كنيد تا درد دندان برطرف شود

براي شستن دهان و دندان

يك قاشق چايخوری پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آّ ب جوش ريخته و بمدت 5 دقيقه دم كنيد سپس آنرا براي شستن دهان ،‌دندان و گلو غرغره كنيد

 

مضرات :

گشنيز اگر باندازه بكار رود هيج گونه ضرري ندارد ولي مصرف زياد از حد آن توليد مستي توام با خستگي شديد مي كند و گاهي به خوابي عميق و گنگي و بي حسي منجر مي شود .

تخم گشنيز را مي توانيد از فروشگاههای گياهان دارويی و يا ايرانی و يا چينی خريداری كنيد . چيني ها گشنيز را جعفري چيني Chinese Parsley  مي نامند .

مدیر سایت بازدید : 644 چهارشنبه 28 آبان 1393 نظرات (0)

قهوه             Coffee

نام علمی   ‍Coffea arabica

 

قهوه درختي است كه ارتفاع آن تا هشت متر ميرسد داراي ساقه اي استوانه اي شكل و برگهاي نوك تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي باشد . گلهای قهوه برنگ سفيد و بطور رگوهي در كنار برگها ظاهر مي شود . ميوه آن كه به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغي و برنگ سبز بوده كه تدريجا زرد و سپس قرمز مي شود . بهترين نوع قهوه ، قهوه عربي است كه بحالت خودرو در حبشه ،‌سودان و مناطق استوائي آفريقا وجود دارد ولي اكنون كشت آندر برزيل ، ونزوئلا ، جزائر آنتيل و ديگر مناطق آمريكای جنوبي مرسوم است .

 

تركيبات شيميايی:

در بازار دو نوع قهوه وجود دارد كه بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر تركيب شيميايي با هم متفاوتند .

در صد گرم قهوه مواد زيرموجود است

آب                      10 گرم

چربي                  8 گرم

مواد قندي            7 گرم

سلولز                  15 گرم

كافئين                  1/5 گرم

البته مقدر كافئين نسبت به نوع آن مختلف است و بين 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغيير مي كند . هر فنجان قهوه معمولا داراي 80 ميلي گرم كافئين مي باشد .

البته در قهوه بغير از كافئين ، آلكالوئيدهاي ديگري مانند آدنين ، گزانتين ،‌هايپوگزانتين و گوانين وجود دارد .

قهوه اي كه به مصرف نوشيدن مي رسد قهوه بو داده است زيرا قهوه سبز را نمي توان مصرف كرذ

قهوه پس از بودادن عطري مطبوع پيدا مي كند وبرنگ قهو ه اي در مي آيد و تغييرات شيميايي بسياري در آن بوجود مي آيد .

قهوه بو داده را بايد در ظروف در بسته نگاهدري كرد زيرا تدريجا رطوبت خود را از دست داده و اكسيذمي شود و بوي مطبوع آن از بين يم رود .

چون قهوه براي مبتلايان به بيماري قلبي و عصبي ضرر درد بنابراين براي اينگونه افراد قهوه بدون كافئين كه بنام Decafinated Coffee معروف است ودر بازار كرده اند كه ضرر آن بيش از قهوه معمولي است زيرا براي رگفتن كافئين از حلال هاي شيميايي نظير دي كلرواتيلن ، تري كلور اتيلن و كلرور اتيلن استفاده مي كنند كه مقدري از آن در قهوه مي ماند و اين مواد سمي و سرطان زا هستند

 

خواص دارویی:

قهوه از نظرطب قديم ايران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئيدها مي باشد بنابراين بايد در مصرف آن احتياط كرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف كدن كسانيكه به آن معتاد هستند بايد سعي  در ترك آن داشته باشند .

1)قهوه محرك است و هضم را آسان مي كند

2)تب بر است مخصوصا تب هاي نوبه اي را برطرف مي كند

3)به بدن نيروي كاذب مي دهد

4)سردرد را برطرف مي كند

5)مسموميت هاي نشاي از مصرف الكل زياد را درمان مي كند

6)براي برطرف كردن يرقان مفيد است

7)ادرار آور است

8)در درمان سرفه اي كه با بلغم همراه باشد موثر است

9)دردهاي عصبي را درمان مي كند

10)در درمان سياه سرفه مفيد است

11)ضد عفوني كننده است

12)گرد قهوه براي سوختگي ها مفيد است

13)قهوه ضد افسردگي است

14)مقاومت ورزشكاران رازياد مي كند

15)برونشها را باز مي كند براي مبتلايان به بيماري آسم مفيد است

16)براي برطرف كردن تب يونجه مفيد است

17)از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند

 

مضرات :

-قهوه فشار خون را بالا مي برد و آنهائيكه فشار خونشان بالاست بايد از نوشيدن قهوه خورددي كنند

2-باعث تحريك و ضعيف شدن قلب مي شود

3-باعث بيماري قلبي مي شود . تجربه ثابت كرده است كسانيكه قهوه مي نشوند احتمال بيماير قلبي در آنها سه برابر كساني است كه قهوه نمي خورند .

4-كلسترول خون را افزايش مي دهد .

5-زنان باردار به هيچ وجه نبايد قهوه مصرف كننذ زيرا باعث عوارض خطرناك براي كودك مي شود

6-خوردن قهوه در خانم ها ممكن است باعث كيست در سينه شود

7-ايجاد سردرد مي كند

8-قهوه بيخوابي مي آورد

9-ممكن است باعث حركات غير دري عضلاني شود

10-ايجاد ناراحتي هاي روده اي و معده اي مي كند

11-لرزش و رعشه مي آورد

12-سوء هاضمه مي آورد

13-دربرخي مصرف زياد توليد اسهال مي كند

14-باعث تضعيف قوای جنسي مي شود .

مدیر سایت بازدید : 877 چهارشنبه 14 آبان 1393 نظرات (2)

نارگيل                   Coconut

نام علمی      ‍Cocos nucifera

 


نارگيل در حدود سه هزار سال پيش در جنوب آسيا كشت می شده است . در حال حاضر درخت نارگيل در تمام مناطق استوایی وجود دارد .

مردم اقيانس آرام نارگيل را بعنوان يک غذای اصلی مصرف مي كنند و از تمام قسمت هاي اين درخت استفاده مي برند . ضرب المثلی در اين مناطق وجود دارد كه می گويد هر كس كه درخت نارگيل مي كارد برای خودش و برای بچه هايش ،‌لباس ،‌ظرف ،‌نوشابه ،‌غذا و خانه درست می كند .

نارگيل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومينيكين به كانادا وارد مي شود .مقدر بسيار كمی نارگيل در فلوريدا توليد مي شود كه به مصرف داخلی مي رسد.

نارگيل درختی است كه بطور قائم بالا میرود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا يک متر میرسد.

برگهاي آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باريك و دراز است . طول برگچه ها حدود يک متر مي باشد . رنگ ها سبز روشن است

ميوه نارگيل مانند خوشه ، شامل چندين نارگيل با اندازه هاي مختلف است .

ميوه نارگيل كروي شكل است كه قسمت خارجي آن ضخيم و سفت و متشكل  از الياف نباتي و داخل آن نيز صاف و سخت مي باشد . در قاعده نارگيل سه سوراخ ديده مي شود كه چشم هاي نارگيل ناميده مي شود . براي استفاده از مايع داخل نارگيل كه شير نارگيل ناميده مي شود اين سوراخها را بايد با جسم نوك تيزي باز كرد و مايع دارون آنرا بيرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنيد و ا گوشت داخل آن استفاده كنيد . البته مي توانيد بعد از بيرون كشيدن شير ، نارگيل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهايت بمدت نيمساعت قرار دهيد تا نارگيل خود را بشكند .

درخت نارگيل در هر سال حدود پنجاه عد  نارگيل مي دهد . نارگيل هنگاميكه نارس است مقدر يبشتري شير دردولي بتدريج ميوه مي رسد مقدرشير آن كمتر مي شود .

براي خريد نارگيل هميشه ميوه اي را انتخاب كنيد كه سنگين باشد ضمنا آنرا تكان دهيد كه صداي شير داخل آنرا بشنوئيد زيرا نارگيل اگر بدون شير باشد حتما كهنه است و يا اينكه شيرش بيرون آمده و هوا كشيده و خراب شده است .

 

تركيبات شيميايی:

گوشت نارگيل داراي آنزيم هاي مختلف مانند انورتين ، اكسيداز و كاتالاز  مي باشد .

در شير نارگيل اسيد هاي آمينه  مختلفی مانند هيستدين ، آرژينين ،‌ليزين ف تايروزين ،‌تريپتوفان ، پرولين ،‌لوسين و آلانين موجود است .

در صد گرم گوشت تازه نارگيل مواد زير موجود است

انرژي                              350 كالري

آب                                 50 كالري

پروتئين                          3/5 گرم

چربي                          35 گرم

مواد نشاسته اي          9 گرم

كلسيم                      12 ميلي گرم

پتاسيم                     250 ميلي گرم

سديم                      25 ميلي گرم

فسفر                       95 ميلي گرم

آهن                        1/8 ميلي گرم

ويتامين ب 1           0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 2        0/02 ميلي گرم

ويتامين ب 3        0/5 ميلي گرم

ويتامين ث          3/2 ميلي گرم

همانطور كه گفته شد به مايعي كه در داخل نارگيل وجود دارد شير نارگيل گفته مي شود . ولي بايد اضافه كرد كه با له كردن و چرخ كردن گوشت سفيد نارگيل نيز شيری بدست مي آيد كه بان شير نارگيل گفته مي شود . و در اكثر مورد منظور از شير نترگيل شير است كه از گوش نارگيل گرفته مي شود .

شير نارگيل يک غذای كامل است كه مي توان آن را با شير مدر مقايسه كرد

آب                                 65  گرم

پروتئين                          3/2 گرم

چربي                            25  گرم

مواد نشاسته اي              5 گرم

كلسيم                       16 ميلي گرم

فسفر                       100 ميلي گرم

آهن                         1/5 ميلي گرم

ويتامين ب 1             0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 2            0/01 ميلي گرم

ويتامين ب 3           0/8 ميلي گرم

ويتامين ث             2 ميلي گرم

 

خواص دارویی:

گوشت سفيد نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است و شير نارگيل كمی گرم و مرطوب است

1)نارگيل بدليل داشتن چربی زياد و مواد مغذي چاق كننده است

2)حرارت داخلي بدن را افزايش مي دهد

3)براي خوشبو كردن دهان مفيد است

4)ضعف كبد را درمان مي كند

5)براي برطرف كردن بواسير مفيد است

6)ادرار را زياد مي كند

7)درد مثانه را رفع مي كند

8)زخم هاي بدن را مدا.ا مي كند

9)كرم معده و روده ، مخصوصا ركم كدو را از بين مي برد

10)براي تقويت دستگاه هاضمه مفيد است

11)ريشه درخت نارگيل ضد تب و ادرار آور است

12)ريشه درخت نارگيل برای ناراحتي هاي كبدي مانند يرقان مفيد است

13)دم كرده ريشه درخت نارگيل برای معالجه اسهال خوني مفيد است

14)براي دفع سنگ كليه شير نارگيل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشيد

خواص شير نارگيل

1-شير نارگيل هم ملين و هم ضد اسهال است

2-براي رفع اسهال خوني مفيد است

3-براي برطرف كردن آب آوردگی بدن از شير نارگيل استفاده كنيد

4-شير نارگيل ضد سم است

5-برای پایين آرودن تب مفيد است

6-براي معالجه بيماريهای پوستي مفيد است

خواص روغن گوشت نارگيل

روغن نارگيل از تقطير گوشت سفيد نارگيل بدست مي آيد

1-براي معالجه بيماريهای پوستی بكار مي رود

2-حافظه و هو ش را تقويت مي كند

3-درد مثانه را رفع می كند

4-كرم كدو و ركمهای ديگر روده را دفع مي كند

5-در درمان كمر درد موثر است

6-معالج بواسير است

7-محرک نيروی جنسی است

 

مضرات :

نارگيل دير هضم است و در بدن خلط توليد مي كند بنابراين بهتر است با شكر خورده شود

چون نارگيل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتي توليد كند از اين نظر اينگونه افراد بايد آنرا با ميوه های ترش ، ليمو و يا هندوانه بخورند . خوردن آن براي سردمزاجان و سالمندان بسيار مفيد است و اشكالی توليد نمي كند .

تعداد صفحات : 35

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 661
  • کل نظرات : 125
  • افراد آنلاین : 75
  • تعداد اعضا : 509
  • آی پی امروز : 335
  • آی پی دیروز : 50
  • بازدید امروز : 1,041
  • باردید دیروز : 63
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 1,465
  • بازدید ماه : 1,465
  • بازدید سال : 41,615
  • بازدید کلی : 1,094,746
  • کدهای اختصاصی

    عطاری آنلاین
     , عطاری 24 , عطاری , عطاری اینترنتی , عطاری آنلاین , عطاری دکتر روازاده , عطاری های تهران , عطاری دایا , عطاری تورنتو , عطاری در لندن , عطاری ابا , عطاری اصفهان , عطاری ابن سینا , عطاری ابا اصفهان , عطاری ایرانیان , عطاری ابا94 , عطاري انلاين , عطاری اهواز , عطاری ایلیا , عطاري آنلاين , عطاری آبا , عطاری آنلاین وبلاگ , عطاری آقای قدیری , عطاری آریایی , عطاری آویشن , عطاری آنلاین روازاده , عطاری آستانه شیراز , عطاری آریاشهر , عطاری به انگلیسی , عطاری بزرگ شرق , عطاری بزرگ تهران , عطاری بهارنارنج , عطاری بوعلی , عطاری بهار , عطاری بزرگ نارمک , عطاری باغ خدا , عطاری برای لاغری , عطاری بهشت , عطاری پل چوبی , عطاری پویانا , عطاری پاسارگاد شیراز , عطاری پارک وی , عطاری پل ستارخان , عطاری پونه , عطاری پامچال , عطاري پامچال , عطاری پارسا , عطاری پاسداران , عطاری تهران , عطاری تبریز , عطاری تهرانی , عطاري تهران , عطاری تجریش , عطاری ترنج , عطاری تهرانپارس , عطاری تبریزی , عطاری تریتا , عطاری ثابت , عطاری ثعلب , عطاری جلالی , عطاری جلال , عطاری جلالی ابادان , عطاری جینسینگ , عطاری جردن , عطاری جاویدی , عطاری جاده ابریشم , عطاری جمشید خدادادی , عطاری جنسینگ , عطاری جمالزاده , عطاری چیست , عطاری چهار فصل , عطاری چهل گیاه شیراز , عطاری چینی , عطاری چیذر , عطاری چاق کننده , گیاهان عطاری چربی سوز , عطاری حکیم چنومیا , داروی عطاری برای چاقی , عطاری حکیم , عطاری حکیم تهرانی , عطاری حکیم خراسانی , عطاری حکاک اهواز , عطاری حاج اسماعیل اصفهان , عطاری حکیم مومن تبریزی , عطاری حسامی , عطاری حکمت طرقبه , عطاری حکیم شهرضا , عطاری حاج نوروز , عطاری خوب در تهران , عطاری خوب در شیراز , عطاری خوب , عطاری خوب در اصفهان , عطاری خوب در کرج , عطاری خوب در اهواز , عطاری خیابان مطهری , عطاری خدادادی , عطاری خوب تهران , عطاری خورشید دکتر سماواتی , عطاری در تورنتو , عطاری دالاهو , عطاری در تهران , عطاری دینی , عطاری دانیال , عطاری در اصفهان , عطاری در شیراز , عطاری رضاییان , عطاری روازاده , عطاری رایگان , عطاری رضائیان , عطاری ره , عطاری رضایی , عطاری روغن , آدرس عطاری روازاده , دکتر عباس عطاری روانپزشک , آدرس عطاری دکتر روازاده , عطاری زنجان , عطاری زعفرانچی , عطاری زیتون , عطاری زود انزالی , عطاری زاهدان , عطاری زیر پل چوبی , عطاری زمانی , عطاری زکریا , عطاری زعفران , زهرا عطاری , عطاری سبزینه , عطاری سینا , عطاری سلامت , عطاری سنتی , عطاری سید شیرازی , عطاری سبز , عطاری سید جلال , عطاری سراجیان , عطاری سقطی تبریز , عطاری سیستانی , عطاری شفا , عطاری شقایق , عطاری شیراز , عطاری شرق , عطاری شمس , عطاری شفا روازاده , عطاری شبانه روزی , عطاری شاه جهان , عطاری شهرکرد , عطاری شفا تهران , عطاری صحرا , عطاری صورتی , صنف عطاری , صالح عطاری , صنایع پزشکی عطاری , عطاری صبا , عطاری صالحی , عطاری صداقت , عطاری صادق , عطاری صانعی , داروی عطاری ضد سرفه , عطاری طیرانی مشهد , عطاری طیرانی , عطاری طب سنتی , عطاری طبیب , عطاری طب الرضا , عطاری طب الکبیر در اصفهان , عطاری طوبی , عطاری طاهرنژاد , عطاری طب النجات , عطاری طاها , عطاری عقیلی خراسانی , عطاری عطارنژاد , عطاری عطار , عطاری علیزاده , عطاری عرفان , عطاری عبا , عطاری عمده فروش , عطاري عقيل خراساني , عطاری عمده , عطاری علیزاده اهواز , عطاری غرب , عطاری غرب تهران , عطاری غرب کشور , عطاری غرب همدان , مجهزترین عطاری غرب , معجزه ترین عطاری غرب , عطاری های غرب تهران , عطاری شهرک غرب , عطاری بزرگ غرب , عطاری در غرب تهران , عطاری فرامرزی , عطاری فرهنگ , عطاری فیسبوکی , عطاری فیس بوک , عطاری فرمانیه , عطاری فرزین , عطاری فیض مند , عطاری فارابی , عطاری فیاضی , عطاری فریور , عطاری قم , عطاری قائم , عطاری قاسمی , عطاری قزوین , عطاری قانون , عطاری قدیری , عطاری قهوه سبز , عطاری قرص کمر , عطاری قدیمی , عطاری قاصدک , عطاری کربلایی , عطاری کرمانی , عطاری کیمیا , عطاری کرج , عطاری کرمان , عطاری کعبه , عطاری کرمانشاه , عطاری کربلایی بهارستان , عطاری کیمیا در پاسداران , عطاری کیمیا پاسداران , عطاری گلها , عطاری گله داری در اهواز , عطاری گل سرخ , عطاری گیاهی , عطاری گلبرگ , عطاری گله داری , عطاری گله داری اهواز , عطاری گیاهان دارویی , عطاری گل نرگس , عطاری گرگان , عطاری لاغری , عطاری لپه ییان , عطاری لقمان حکیم , لیست عطاری های تهران , لیست عطاری های مشهد , لوازم عطاری , لیست عطاری های شیراز , ليست عطاري هاي تهران , لیست عطاری های اصفهان , لیست عطاری , عطاری معروف تهران , عطاری معجزه , عطاری مشهد , عطاری معتبر , عطاری میر قهاری , عطاری معروف شیراز , عطاری مرتضی علی , عطاری ممتاز , عطاری معروف , عطاری مدرن , عطاری ناجیان , عطاری نور , عطاری نیشابوری تهران , عطاری نیشابوری , عطاری نادری , عطاری نباتی , عطاری نعوظ , عطاری نیشابور , عطاری نارمک , عطاري نياوران , عطاری و لاغری , عطاری وزیر نظام , عطاری وزیر نظامی , عطاری و داروهای گیاهی , عطاری و گیاهان دارویی , عطاری و طب سنتی , عطاری ونک , عطاری ویکی پدیا , عطاری ولیعصر , عطاري وعليان , عطاری های اصفهان , عطاری های مشهد , عطاری های شیراز , عطاری های معروف تهران , عطاری های معتبر تهران , عطاری های معتبر , عطاری های کرج , عطاری های تبریز , عطاری های اهواز , عطاری یاس , عطاری یزد , عطاری یبوست , عطاری یوسف آباد , یوسفی نژاد عطاری , دکتر یوسفعلی عطاری , عطاری های یزد , یگانه عطاری , عطاری طوبی یوسف آباد ,  , عطاری آنلاین , عطاری آنلاین وبلاگ , عطاری آنلاین روازاده , عطاری آنلاین رازک , عطاري آنلاين , سایت عطاری آنلاین ,